Print deze pagina

3 februari 2015

Mediation bij echtscheiding met kinderen verplicht?

Wetsvoorstel

Momenteel wordt in de Tweede Kamer het wetsvoorstel over mediation behandeld. De bedoeling is dat onder andere concreet wordt vastgelegd aan welke opleidingsvereisten een mediator moet voldoen. Ook zijn er plannen om in bepaalde geschillen mediation te verplichten.

De SGP heeft een amendement ingediend om in geval van een scheiding met kinderen mediation ofwel bemiddeling verplicht te stellen. Het ouderschapsplan  – dat nu al verplicht is – zou dan onder leiding van de mediator opgesteld moeten worden. Doel van deze verplichte mediation is het aantal vechtscheidingen te halveren. De SGP volgt hierin het advies van de Kinderombudsman die op 31 maart 2014 al een adviesrapport uitbracht met de titel: ‘Vechtende ouders, het kind in de knel. Adviesrapport over het verbeteren van de positie van kinderen in vechtscheidingen.

Zoekt u een mediator of advocaat?

Bent u van plan te gaan scheiden en u wilt een vechtscheiding voorkomen of wilt u de afspraken die u (grotendeels) al samen met uw partner gemaakt hebt goed laten vastleggen? Neem dan contact op met onze vFAS-advocaat-scheidingsmediator mevrouw mr. M.L. Neuteboom-van Asselt via de e-mail: neuteboom@vankootenadvocaten.nl of via het contactformulier. U kunt voor mediation terecht op zowel onze vestiging in Montfoort als in Utrecht.

mr. M.L. (Marie Louise) Neuteboom - van Asselt

Marie Louise Neuteboom – van Asselt is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. U kunt bij haar onder andere terecht voor echtscheidingen, alimentatie-, gezag- en omgangskwesties. Naast advocaat treedt zij in familiezaken ook op als mediator. Heeft u vragen, dan kunt u vrijblijvend contact met haar opnemen om uw zaak met haar te bespreken via 030-2877000.

deel: