Print deze pagina

10 oktober 2017

Internetten tijdens werktijd

Sociale media speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Er wordt steeds meer van je verwacht dat je alles continu met je vrienden op internet deelt en dat je niks mist. Dit kan je echter jouw baan kosten. Zo ondervond onlangs ook een verkoopster van een kledingboetiek. Zij werd door haar werkgever op staande voet ontslagen, omdat zij tijdens werktijd zat te internetten.

Casus

De werkgever heeft de verkoopster medegedeeld dat zij tijdens werktijd niet mag internetten. Omdat de verkoopster toch tijdens werktijd op haar mobiele telefoon zit te internetten, geeft de werkgever haar een waarschuwing. De verkoopster trekt zich hier niets van aan. Het lukt haar om via de kassa verbinding te krijgen met het internet. De werkgever betrapt de verkoopster op enig moment op internetten via de kassa. De werkgever heeft er schoon genoeg van en ontslaat de verkoopster op staande voet.

Het ontslag wordt door de kantonrechter in stand gelaten. De werkgever heeft duidelijk gemaakt dat internetten tijdens werktijd niet is toegestaan. Daarnaast is de verkoopster hiervoor ook meerdere malen gewaarschuwd, aldus de kantonrechter.

Werknemers en werknemers opgelet!

Deze uitspraak laat zien dat internetten tijdens werktijd grote gevolgen kan hebben. In dit geval heeft de werkgever de verkoopster meerdere keren gewaarschuwd. Ook had de werkgever het internetverbod duidelijk vastgelegd. Een werkgever mag echter niet te makkelijk tot ontslag overgaan. Bent u als werknemer op staande voet ontslagen? Of heeft u als werkgever advies nodig over ontslag op staande voet? Neem dan contact op met van Van Kooten Advocaten.

mr. G. (Gerrit) van den Brink

deel: