Print deze pagina

14 juni 2012

Wettelijke regeling incassokosten

Per 1 juli veranderen de regels over de minimale en maximale kosten die een schuldeiser of bijvoorbeeld een advocaat, deurwaarder of incassobureau in rekening mag brengen voor het innen van een vordering. Bedrijven opgelet: in de algemene voorwaarden mag niet van deze regels afgeweken worden als de schuldenaar een consument is.

De hoogte van de vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten hangt af van de hoogte van de vordering. De vergoeding wordt berekend aan de hand van percentages van de vordering. Hoe hoger de vordering, hoe lager de percentages worden. De minimumvergoeding is vastgesteld op € 40,- en de maximumvergoeding op € 6775,-. Van de vastgestelde buitengerechtelijke incassokosten mag contractueel (dus ook bij algemene voorwaarden) afgeweken worden als de schuldenaar een ondernemer is. Als de schuldenaar een consument is, mag niet afgeweken worden van deze regels.

Wilt u meer informatie over buitengerechtelijke incassokosten of wilt u een vordering door ons kantoor laten incasseren? Laat dan hiernaast uw gegevens achter, of neem contact op met Van Kooten Advocaten. Wilt u weten of uw algemene voorwaarden na 1 juli 2012 nog up-to-date zijn of een kloppend tekstvoorstel? Van Kooten Advocaten voert een gratis check voor u uit!

mr. G. (Gerrit) van den Brink

deel: