Print deze pagina
member

mr. G. (Gerrit) van den Brink

Advocaat

De heer mr. G. (Gerrit) van den Brink is met genoegen afgestudeerd in het Nederlands Recht met als specialisme strafrecht aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkt sinds 2009 bij Van Kooten Advocaten.

Hij heeft een brede praktijkervaring in het strafrecht, onder meer opgedaan bij de sectie economisch strafrecht van het Gerechtshof Arnhem. Hij behandelt algemene strafzaken, maar ook economisch en agrarisch strafrecht. Zo staat hij verdachten bij van diermishandeling en -verwaarlozing en milieudelicten. Ook heeft hij ervaring met beklagprocedures niet verdere vervolging. Gerrit van den Brink heeft zich daarnaast gespecialiseerd in cassatieprocedures in strafzaken. Tevens heeft hij ervaring op het gebied van mensenrechten, onder andere het procederen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Naast het strafrecht heeft hij brede ervaring in de algemene rechtspraktijk. Zo staat hij ondernemers en particulieren bij met betrekking tot faillissementen, schuldsaneringen en contractenrecht.

Daarnaast is hij gespecialiseerd op gebied van religie en recht. Hij geeft adviezen aan kerkgenootschappen, religieuze stichtingen geestelijken en leden van kerkgenootschappen en staat hen bij in (kerkrechtelijke) procedures. In het bijzonder legt hij zich toe op het snijvlak tussen religie en strafrecht. Hij heeft twee wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Gerrit van den Brink staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd op Strafrecht en Insolventierecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Foto: Maartje Geels | Hollandse Hoogte